Sa stii cum sa ai grija de florile din gradina poate face o mare diferenta privind aspectul dar mai ales sanatatea plantelor tale. Iti vom prezenta cateva ponturi simple pentru ca gradina ta sa arate mereu impecabil:


1. Florile trebuie sa aiba permanent o sursa de apa, lumina si un sol fertil.Lipsa acestori factori de baza in gradina ta va afecta sanatatea plantelor. Uda florile din gradina frecvent pe parcursul perioadelor secetoase. Cand plantezi bulbii asigura-te ca sunt la o adancime adecvata. Cand plantezi arbusti nu incerca sa faci musuroi in jurul tulpinii. Daca faci acest lucru apa se va scurge in parti in loc sa se absoarba iar radacina va intra in putrefactie din cauza supraincalzirii.

2. Mixati si potriviti plantele perene cu cele anuale. Bulbii plantelor perene nu au nevoie sa fie inlocuiti din moment ce cresc si infloresc ani la randul in timp ce plantele anuale cresc si infloresc doar un sezon. Mixand florile perene cu cele anuale te asiguri ca vei avea intotdeauna gradina inflorita.

3. Taierea varfului pentru a favoriza inflorirea. Taierea varfului este o actiune simpla prin care se indeparteaza varful florii cu un foarfece dupa ce aceasta s-a ofilit. Acest lucru va face planta sa produca mai multe flori. Doar fii atent sa nu lasi varfurile taiate in gradina, altfel mucegaiul si alte boli iti vor ataca plantele.

4. Sa cunosti avantajele pe care le aduc insectele. Cele mai multe insecte de gradina fac mai mult bine decat rau plantelor. Se stie foarte bine ca fluturii, carabusii si albinele polenizeaza florile. Acestea fertilizeaza plantele involuntar prin transferul de polen de la o planta la alta. 80% din plantele care infloresc se bazeaza pe insecte pentru supravietuire. Gandacii de gunoi impreuna cu fungii, bacteriile si alte microorganisme sunt necesare in descompunerea plantelor moarte facand solul mai bogat in substante nutritive ce vor favoriza cresterea altor plante. Alte insecte, ca libelulele sunt pradatori naturali ai insectelor care reprezinta un real pericol pentru gradina.