Cand te hotarasti sa iti amenajezi o gradina sunt multe intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte sa incepi. Unde te gandesti sa plantezi, ai echipamentul necesar pentru asa ceva si cam cat de mare vrei ca gradina ta sa fie? Cand infloresc florile si care este inaltimea lor? Toate acestea sunt intrebari foarte importante, si totusi nu semifica mai nimic daca inca nu te-ai hotarat ce tipuri de flori vrei sa plantezi. Sunt multe sortimente din care sa alegi si nu lasa pe nimeni sa iti spuna ce tipuri de flori sunt mai potrivite. Gradinile sunt unice si au un aspect fascinant pentru ca fiecare proprietar este unic in felul sau.

Sunt sortimente de flori nenumarate din care poti sa alegi, dar daca esti nesigur in privinta a ce tipuri de flori ar arata mai bine intr-o gradina, contiunua sa citesti acest articol si vei afla. In cotinuare iti vom prezenta o lista a celor mai populare 5 tipuri de flori pentru gradina:


1. Cosmos.

Aceste flori au abilitatea de a creste oriunde si au intre 12 si 14 centimetri inaltime. Sunt perfecte pentru gradina si nu de putine ori sunt culese pentru a fi folosite in aranjamente florale.


2. Craite.

Marigold pot fi gasite in nuanta de galben, portocaliu, rosu sau in combinatie de toate aceste culori. Acestea infloresc in 45-50 de zile de la insamantare si nu necesita sa fie udate foarte des, ba chiar este suficienta apa de ploaie.


3. Petunii.

Aceste flori au petalele in forma de inima si sunt disponibile in diferite culori, incluzand alb, albastru, rosu, roz sau mov. Acest tip de floare poate atinge inaltimi mari de pana la cativa metri.


4. Cavaleri de gradina.

Zinnia sunt flori traditionale, de moda veche care infloresc constant pe parcursul intregului sezon. Daca nu este suficienta ploaie, aceasta floare va necesita sa fie udata constant, dar incercati sa nu udati prea tare frunzele pentru ca acest lucru ar putea provoca mucegai si ati putea pierde planta.


5. Floarea Soarelui.

Nu exista o planta mai buna pentru gradina ta decat aceasta. Au petale galben-portocalii cu un cerc negru in interior. Acestea pot creste si atinge inaltimi mari de pana la 6 metri sau mai inalte, depinzand de fiecare planta in parte.

Pentru ca gradina ta sa infloreasca cum trebuie ar trebui ingrijita si mentinuta in fiecare zi. Stropitori, foarfece de gradina, manusi, toate aceste echipamente de gradinarit te vor ajuta sa iti mentii gradina intr-o stare buna. Aceste echipamente sunt foarte importante si deloc scumpe.

Tipurile de flori pe care le alegi vor avea un impact foarte mare asupra felului in care va arata gradina ta la sfarsit. Lista de mai sus este un ghid pentru cei neinitiati inca in tainele gradinaritului si care sunt inca nesiguri in legatura cu ce fel de flori s-ar adapta mai bine in atmosfera gradinii.